Es
posa a escalfar una mica d’aigua i sal, quan està tíbia s’afegeix al pa amb una
cullera.
Es
deixa el pa reposant unes hores.
Una
vegada ha reposat es posa una cassola a escalfar amb una mica d’oli d’oliva, un
taco de Tocino, un pebrot verd tallat a tires , una mica de xistorra i l’all
ratllat.
Quan està fregit es treu de la perola i amb l’oli que queda es va fregint el pa a poc a poc donant voltes i remenant sense parar quan el pa ja està s’afegeixen tots els ingredients que prèviament havíem retirat.
Posem un bon rajolí d’oli en una paella gran i, quan estigui calent, hi posem la ceba picada molt fina.
Abans que estigui daurada, hi afegim el bacallà esmicolat i li donem la volta fins que s’absorbeixi l’aigua que deixa anar.
Hi afegim mitja bossa de patates fregides palla i remenem.
Quan tot estigui ben barrejat, hi afegim els 6 ous batuts sense deixar de remenar. Amb un minut n’hi ha prou perquè l’ou qualli, però sense arribar a fer-se una truita.
S’ha de servir calent i acompanyat, si es vol, amb una mica de julivert picat.
POSEU UNA CULLERADA I MITJA DE TE VERD DINS LA TETERA BUIDA.
A PART, ESCALFEU L’AIGUA EN UN CASSÓ.
QUAN L’AIGUA BULLI, ABOQUEU-LA DINS LA TETERA FINS QUE L’OMPLIU.
RENTEU UN BON GRAPAT DE FULLES DE MENTA,
TALLEU-LES I RESERVEU-LES
BUIDEU L’AIGUA DE LA TETERA. D’AQUESTA MANERA EVITAREU L’AMARGOR DE LA PRIMERA BULLIDA.
POSEU DINS LA TETERA LES FULLES DE MENTA QUE TENIU RESERVADES I UNES SIS CULLERADES DE SUCRE ( MÉS O MENYS, AL VOSTRE GUST DE DOLÇOR)
TORNEU A OMPLIR D’AIGUA BULLENT LA TETERA, TENINT CURA QUE LES FULLES DE MENTA QUEDIN BEN ESCALDADES, POSEU LA TETERA AL FOC UN MINUT MÉS I DESPRÉS DEIXEU REPOSAR EL TE UNS TRES MINUTS.
TRASCOLEU EL TE DE LA TETERA A UN CASSÓ ( O ALGUN ALTRE RECIPIENT) QUATRE O CINC VEGADES ABANS DE DEIXAR-LO A LA TETERA I SERVIR-LO.
SI HO VOLEU FER SEGUINT EL COSTUM MARROQUÍ, FEU-HO SEMPRE EN PETITS GOTS DE VIDRE, MAI EN TASSES.
1 mesura d’oli d’oliva iogurts i la ratlladura de 1 llimona.
PREPARACIÓ
En un bol gran posa els ingredients en l’ordre llistat.
Batre amb la batedora elèctrica fins a una barreja homogènia. Si voleu que podeu afegir unes panses van passar per la batedora.
Difondre el motllo de mantega, Tirar una mica de farina. Afegir la barreja i posar al forn a 175 º C durant 1 temps.
Cal tenir en compte que el forn no es pot obrir la primera mitja hora de cocció, perquè si no la massa ens cauria i si no puja al principi, no ho fa després.
1 CULLERADA D’EXTRACTE DE VAINILLA RATLLADURA DE TARONJA
½ SUC D’UNA LLIMONA
PREPARACIÓ
EN UN BOL GRAN, BARREGEU EL FORMATGE AMB EL SUCRE I ELS OUS.
REMULLEU LES PANSES AMB AIGUA TÈBIA DURANT 10 MINUTS. ESCORREU I EMBLANQUINEU LES PANSES AMB FARINA. AFEGIU LES PANSES, LA FARINA, LES AMETLLES, LA RATLLADURA DE TARONJA, EL SUC DE LLIMONA I LA VAINILLA A LA BARREJA.
AFEGIU LA MANTEGA FOSA. BARREJAR BÉ. SEPAREU LA BARREJA DE MANERA UNIFORME EN UNA PAELLA DE RESSORT ENGREIXADA.
CUIDA EL PASTÍS EN UN FORN PREESCALFAT A 150º DURANT UNA HORA (DEPENENT DEL FORN, AFEGIU 10 A 15 MINUTS DE COCCIÓ SI EL SERNIK NO ESTÀ COMPLETAMENT CUIT).
ESPEREU 10 MINUTS ABANS DE DESEMPAQUETAR-LO.
GAUDEIX DEL SERNIK A TEMPERATURA AMBIENT O DESPRÉS DE REFREDAR- LO AL REFRIGERADOR DURANT UNA HORA, AIXÍ QUE ÉS UNA MICA MÉS FERM I MÉS FÀCIL DE TALLAR.