Receptes

Migas

INGREDIENTS

Antonio
  • Pa
  • Tocino
  • Pebrot
  • Xistorra
  • All

PREPARACIÓ

  1. Pa sec tallat a llesques.
  2. Es posa a escalfar una mica d’aigua i sal, quan està tíbia s’afegeix al pa amb una cullera.
  3. Es deixa el pa reposant unes hores. 
  4. Una vegada ha reposat es posa una cassola a escalfar amb una mica d’oli d’oliva, un taco de Tocino, un pebrot verd tallat a tires , una mica de xistorra i l’all ratllat.
  5. Quan està fregit es treu de la perola i amb l’oli que queda es va fregint el pa a poc a poc donant voltes i remenant sense parar quan el pa ja està s’afegeixen tots els ingredients que prèviament havíem retirat.

Porra Malagueña o Salmorejo Cordobés

INGREDIENTS

Loli Sánchez

  • 1 kg tomàquet de pera madur
  • Pebrot vermell i verd
  • 200gr de pa de telera o pa de massa blanca
  • 100ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 gra d’all
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • 1 culleradeta de sal

GUARNICIÓ

  • Ou dur trossejat
  • Pernil salat o tonyina

PREPARACIÓ

  1. Rentem els tomàquets i els pebrots i els tallem a quarts, els posem en un vol gran i els triturem amb la batedora fins que quedi una salsa fina.
  2. Tallem el pa en trossos petits i els afegim a la salsa.
  3. Pelem un gra d’all i li traiem el cor.
  4. Afegirem oli d’oliva extra, sal i vinagre.
  5. Ho passarem tot per la batedora fins que quedi el més fi possible.
  6. Provarem si s’ha de rectificar de sal, vinagre…
  7. Posar el vol a la nevera i deixar que es refredi.
  8. Com a guarnició es pot posar uns daus d’ou dur, pernil, tonyina, xoriç…

Bacallà Daurat (Bacalhau à Bràs)

INGREDIENTS

Manuela Carvajal

  • 300 gr. De bacallà dessalat
  • 6 ous
  • 1 ceba
  • 1 bossa de patates fregides tipus palla
  • Una mica de sal
  • Oli d’oliva
  • Julivert (per decorar)

PREPARACIÓ

  1. Posem un bon rajolí d’oli en una paella gran i, quan estigui calent, hi posem la ceba picada molt fina.
  2. Abans que estigui daurada, hi afegim el bacallà esmicolat i li donem la volta fins que s’absorbeixi  l’aigua que deixa anar.
  3. Hi afegim mitja bossa de patates fregides palla i remenem.
  4. Quan tot estigui ben barrejat, hi afegim els 6 ous batuts sense deixar de remenar. Amb un minut n’hi ha prou perquè l’ou qualli, però sense arribar a fer-se una truita.
  5. S’ha de servir calent i acompanyat, si es vol, amb una mica de julivert picat.

Truita

Elaborada per Assia

INGREDIENTS

  • 4 OUS
  • 2 PATATES
  • UNA LLAUNA DE TONYINA
  • SAL (POCA)
  • OLI(POC)
  • JULIVERT
  • PEBRE NEGRE.

PREPARACIÓ

  1. EL PRIMER PAS PER FER AQUESTA RECEPTA ÉS PELAR LES PATATES I TALLAR- LES A TROSSOS PETITS.
  2. FREGIM LESPATATES EN OLI FINS QUE QUEDIN TENDRES I LLEUGERAMENT DAURADES.
  3. PASSEM LES PATATES A UN COLADOR I DEIXEM ESCÓRRER.
  4. ESMICOLEM LA TONYINA.
  5. BATEM ELS OUS I BARREGEM AMB LES PATATES I LA TONYINA I HI AFEGIM EL JULIVERT BEN TRINXAT
  6. ASSAONEM AMB SAL I PEBRE.
  7. TIREM LA BARREJA SOBRE UNA PAELLA CALENTA AMB UNA MICA D’OLI PER FER LA TRUITA PELS DOS COSTATS FINS QUE L’OU HAGI QUALLAT BÉ.

Chebakia Babouche

INGREDIENTS

  • 500 g de farina
  • 1 pessic de sal  
  • 500 g de llavors de sèsam
  • 1 ou
  • 1 cullera petita de llevat químic
  • 1/2 c.p. culleradeta de canyella
  • 1/4 culleradeta de llevat de forner
  • 2 gr. oli de vinagre
  • 2 cullerades d’aigua flor de taronja 60 g de mantega fosa
  • 150 gr ametlles  
  • 235 ml de llet tèbia

PREPARACIÓ

  1. Barregeu la farina tamisada, les llavors de sèsam i l’ou, afegiu la sal, la pols de coure, la canyella i el llevat.
  2. Afegiu oli vegetal, vinagre, aigua de flor de taronja i mantega fosa, barregeu tots els ingredients abans d’afegir la llet calenta.
  3. Podeu utilitzar la màquina o només les mans. La massa hauria de quedar una mica dura. Cobreixi la massa i deixeu reposar durant 15 minuts.
  4. Espolvorejar una mica de farina a la superfície de treball, tallar la massa en quatre, escampar la primera peça, retirar la farina addicional.
  5. Utilitzeu un tallador de picadores, tallar peces de la mateixa mida i recollir les vores.
  6. Fregir el Chebakia i després submergir-ho en mel.
  7. Decorar amb ametlles torrades.
Sodia Jebari

Te amb menta

INGREDIENTS

  • MENTA FRESCA
  • TE VERD
  • SUCRE
  • AIGUA

PREPARACIÓ

  1. POSEU UNA CULLERADA I MITJA DE TE VERD DINS LA TETERA BUIDA.
  2. A PART, ESCALFEU L’AIGUA EN UN CASSÓ.
  3. QUAN L’AIGUA BULLI, ABOQUEU-LA DINS LA TETERA FINS QUE L’OMPLIU.
  4. RENTEU UN BON GRAPAT DE FULLES DE MENTA,
  5. TALLEU-LES I RESERVEU-LES
  6. BUIDEU L’AIGUA DE LA TETERA. D’AQUESTA MANERA EVITAREU L’AMARGOR DE LA PRIMERA BULLIDA.
  7. POSEU DINS LA TETERA LES FULLES DE MENTA QUE TENIU RESERVADES I UNES SIS CULLERADES DE SUCRE ( MÉS O MENYS, AL VOSTRE GUST DE DOLÇOR)
  8. TORNEU A OMPLIR D’AIGUA BULLENT LA TETERA, TENINT CURA QUE LES FULLES DE MENTA QUEDIN BEN ESCALDADES, POSEU LA TETERA AL FOC UN MINUT MÉS I DESPRÉS DEIXEU REPOSAR EL TE UNS TRES MINUTS.
  9. TRASCOLEU EL TE DE LA TETERA A UN CASSÓ ( O ALGUN ALTRE RECIPIENT) QUATRE O CINC VEGADES ABANS DE DEIXAR-LO A LA TETERA I SERVIR-LO.
  10. SI HO VOLEU FER SEGUINT EL COSTUM MARROQUÍ, FEU-HO SEMPRE EN PETITS GOTS DE VIDRE, MAI EN TASSES.
Fahima Ben Masiud

Rghaif

Aicha El Haddad
  • 1 kg. de farina
  • 200 g. de sèmola fina
  • Una cullera gran de sal
  • Un sobre de llevat
  • Un got gran d’aigua
  • Tres gots d’oli

INGREDIENTS

PREPARACIÓ

  1. Posem la farina i la sèmola fina en un bol i hi posem el llevat, la sal i l’aigua.
  2. Després, ho amassem i ho tallem en boletes petites.
  3. Les estirem amb oli i sèmola fina.
  4. Finalment, les cuinem una a una a la planxa.
Aicha El Haddad

Pizza de picada

INGREDIENTS

Mohamed Chafi
  • MASSA PER PIZZA CASOLANA.
  • SALSA DE PIZZA.
  • 250 G DE CARN DE XAI PICADA.
  • 1 GRA D’ALL.
  • 6 TOMÀQUETS.
  • 1 MICA DE SAL.
  • 2 PEBROTS VERDS.
  • 1 JULIVERT PICAT.
  • 1 MICA DE PEBRE.
  • 1 CULLERADETA DE TOMÀQUET FREGIT.
  • 200 G DE FORMATGE MOZZARELLA.

PREPARACIÓ

  1. PIQUEM ELS DOS PEBROTS EL MÉS PETITS QUE PUGUEM.
  2. ARA PIQUEM ELS TOMÀQUETS EN TROSSOS PETITS PER BARREJAR-LOS AMB ELS PEBROTS VERDS.
  3. PIQUEM TAMBÉ L’ALL I EL JULIVERT EN TROSSOS PETITS. EL AJUNTEM TOT EN UN RECIPIENT.
  4. AFEGIM AL RECIPIENT LA CARN ÀRAB MÒLTA O DE BE.
  5. COL·LOQUEM SAL, PEBRE I UNA CULLERADETA PETITA DE TOMÀQUET FREGIT.
  6. HO BARREGEM TOT I HO DEIXEM REPOSAR.
  7. COL·LOQUEM LA MASSA EN UNA SAFATA DE FORN, AMB UNA MICA D’OLI VEGETAL PER SOTA PERQUÈ NO S’ENGANXI.
  8. PREESCALFEM EL FORN A 200 ° C. –    COL·LOQUEM LA PREPARACIÓ SOBRE LA MASSA DE PIZZA I DESPRÉS ELS TROSSOS DE FORMATGE MOZZARELLA.
  9. COL.LOQUEM LA PIZZA AL FORN A 210 ° C DURANT 25 MINUTS.
  10. LLEST! LA NOSTRA PIZZA DE CARN ÀRAB ESTÀ LLESTA.

Pastís de pa de pessic

INGREDIENTS

Nadie Eghribel
  • 3 ous
  • 1 sobres de llevat Royal
  • 1 iogurt llimona
  • 3 mesures de iogurt de farina
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 1 mesura d’oli d’oliva iogurts i la ratlladura de 1 llimona.

PREPARACIÓ

  1. En un bol gran posa els ingredients en l’ordre llistat.
  2. Batre amb la batedora elèctrica fins a una barreja homogènia. Si voleu que podeu afegir unes panses van passar per la batedora.
  3. Difondre el motllo de mantega, Tirar una mica de farina. Afegir la barreja i posar al forn a 175 º C durant 1 temps.

Cal tenir en compte que el forn no es pot obrir la primera mitja hora de cocció, perquè si no la massa ens cauria i si no puja al principi, no ho fa després.

Pastis de formatge / Sernik

INGREDIENTS

Naoual
  • 700 GR FORMATGE DE RICOTTA
  • 5 OUS
  • 4 CULLERADES DE FARINA
  • 1 TASSA DE SUCRE
  • 4 CULLERADES DE MANTEGA SENSE SAL
  • ½ TASSA DE PANSES
  • ½ TASSA D’AMETLLES LLISCADES
  • 1 CULLERADA D’EXTRACTE DE VAINILLA RATLLADURA DE TARONJA
  • ½ SUC D’UNA LLIMONA

PREPARACIÓ

  • EN UN BOL GRAN, BARREGEU EL FORMATGE AMB EL SUCRE I ELS OUS.
  • REMULLEU LES PANSES AMB AIGUA TÈBIA DURANT 10 MINUTS. ESCORREU I EMBLANQUINEU LES PANSES AMB FARINA. AFEGIU LES PANSES, LA FARINA, LES AMETLLES, LA RATLLADURA  DE TARONJA, EL SUC DE LLIMONA I LA VAINILLA A LA BARREJA.
  • AFEGIU LA MANTEGA FOSA. BARREJAR BÉ. SEPAREU LA BARREJA DE MANERA UNIFORME EN UNA PAELLA DE RESSORT ENGREIXADA.
  • CUIDA EL PASTÍS EN UN FORN PREESCALFAT A 150º DURANT UNA HORA (DEPENENT DEL FORN, AFEGIU 10 A 15 MINUTS DE COCCIÓ SI EL SERNIK NO ESTÀ COMPLETAMENT CUIT).
  • ESPEREU 10 MINUTS ABANS DE DESEMPAQUETAR-LO.
  • GAUDEIX DEL SERNIK A TEMPERATURA AMBIENT O DESPRÉS DE REFREDAR- LO AL REFRIGERADOR DURANT UNA HORA, AIXÍ QUE ÉS UNA MICA MÉS FERM I MÉS FÀCIL DE TALLAR.